Studieaanbod

Binnenkort maak je de overgang van de basisschool naar de eerste graad van het secundair onderwijs waar je uit verschillende talentenpakketten kunt kiezen. Neem de tijd om ons aanbod te bekijken. Je vindt zeker een pakket dat bij jou past!

Kiezen voor de A-stroom of de B-stroom?

In de eerste graad maak je in de eerste plaats een keuze voor de A-stroom of de B-stroom. Heb je een getuigschrift van het basisonderwijs dan ga je naar de A-stroom. Heb je een attest van het basisonderwijs dan ga je naar de B-stroom. In de eerstegraadsschool is de A-stroom meer gericht op theoretisch onderwijs, de B-stroom spitst zich meer toe op praktische vaardigheden en onderwijs in kleinere klasgroepen.

LET OP: In de vestiging Neeroeteren is er geen aanbod voor 1B of 2B

Talentenpakketten en basisopties: wat zijn dat?

In het eerste jaar...

... krijgt elke leerling dezelfde vakken in de gemeenschappelijke vorming.

Daarnaast maak je in de A-stroom kennis met één van de vijf talentenpakketten die wij aanbieden: Latijn & cultuur, Maatschappij & welzijn, STEM, Sport en Creatief met taal.

In de B-stroom kies je uit Maatschappij & welzijn en STEM.

In het tweede jaar...

... behoud je de gemeenschappelijke vorming en is er meer tijd om kennis te maken met één van de volgende basisopties in de A-stroom: Latijn, Maatschappij & welzijn, Sport & wetenschappen, Moderne talen & wetenschappen en STEM.
In de B-stroom kies je uit twee basisopties: Maatschappij & welzijn of STEM.

De basisopties geven je de kans om je eigen mogelijkheden en interesses af te tasten, dit levert belangrijke informatie op voor jouw keuze naar de tweede graad.


Extra aanbod!